Datum konání

11/03/2018    
10:00 - 18:00

Místo

studio K3
Karlovo náměstí 3, Praha, Praha 2

Typ kurzu

Foto: Pixabay

Celodenní praktický workshop bude volně navazovat na sobotní přednášku v rámci konference. Více informací a registrace na konferenci zde.
Program bude v anglickém jazyce tlumočený do češtiny.

Neustálá změna a přizpůsobení se toku v rámci procesu připomíná elegantní tanec mezi dvěma lidmi, z nichž každý má své vlastní kompetence. Během dvou konferenčních dnů se bude Bhadrena věnovat vzájemné souvislosti mezi ,,tanečníky“. Bude účastníkům vytyčovat koncepty a zároveň předkládat jejich praktické aplikace.  Jejím záměrem je pracovat interaktivním způsobem s dostatečnou teorií i praxí tak, aby si účastníci s sebou odnesli co nejvíce nových poznatků a nástrojů pro svou terapeutickou práci.

V praktickém workshopu prozkoumáme roli praktikanta (terapeuta), který je tím, kdo je bděle přítomný a důvěřuje tajdu. Jak vnést tento přístup a vnitřní stav do situací, které jsou naší výzvou? Naučíme se a budeme praktikovat, co dělat když se tajd neprojevuje a klientova, případně terapeutova mysl je rozrušená a zahlacená. Osvojíme si nástroje, které nám pomohou zvládnout náročná období přechodů, když je tajd zastřený, bdělá pozornost je zastíněná emočními otřesy a nervov systém je zahlacený. Čtyři fáze procesové práce zde budou dále rozpracovány a uvedeny do praxe.

 

O lektorce:

Bhadrena C. Tschumi Gemin (Švýcarsko) pracuje v oboru rozvoje osobnosti a alternativní medicíny jako terapeutka a učitelka od roku 1976. Narodila se ve Švýcarsku. Vzdělávala se v oborech učitelství a psychologie, studovala a žila dlouhou dobu také v USA.
Její práce byla ovlivněna prací s rannými vývojovými pohyby, Gestalt terapií, psychoterapií zaměřenou na tělo, meditačními technikami. Čerpá také z Trauma resolusion, pre- a perinatální terapie, Diamond Logos a Systems-Centered Therapy. Kraniosakrální tréninky vede od roku 1986 a je důležitou osobností pro rozvoj a šíření této metody. Její institut ICSB, International Institute for Craniosacral Balancing®
, má ve Švýcarsku akreditaci pro vzdělávání komplementárních terapeutů.
V současné době vede v České republice již třetí profesionální výcvik kraniosakrální biodynamiky v a  4. běh tréninku zahájí v roce 2019 (www.icsb.ch)

 

 

Cena : 2400,-/celodenní workshop