Bhadrena Tschumi, MA, BCST, RCST® a Kavi Alessandro Gemin, Osteopath, BCST, RCST®

O výcviku:

3letý základní profesionální výcvik pořádáme ve spolupráci s International Institute for Craniosacral Balancing® ICSB. Absolvováním výcviku získáváte mezinárodně platný certifikát BCST, Biodynamic Craniosacral Practitioner. První seminář se koná 21. – 28. června 2019. International Institute for Craniosacral Balancing® od roku 1986 vyškolil už tisíce odborníků a zařadil se tak mezi nejlepší školící střediska. Metody a koncept biodynamiky jsou v tomto odborném výcviku vyučovány na nejvyšší úrovni a jsou rozsáhle procvičovány. Výuka zahrnuje také embryologii, anatomii, fyziologii, holistické studie a principy léčení traumatu. Účelem studia těchto předmětů je poskytnout studentovi prostředky potřebné k rozpoznání projevů vrozeného zdraví organismu a k tomu, aby podpořil obnovení a vnitřní rovnováhu organismu.

Kapacita výcviku je omezena.

O lektorech :

Bhadrena je zakladatelkou a ředitelkou ICSB, Mezinárodního institutu pro kraniosakrální balancing® ve Švýcarsku. Do profesionálního tréninku ICSB integruje nejnovější poznatky neurobiologie, embryologie, léčení traumatu, pre- a perinatální terapii a práci s esencí dle přístupu Diamond Logos. Je členkou britské, švýcarské a italské kraniosakrální asociace. Vyučuje v Evropě, v Japonsku, v Kanadě, v Austrálii a v Indii. Na své cestě předává dál svou vášeň pro Kraniosakrální Biodynamiku. Vytrénovala tisíce praktikantů a inspirovala svým přístupem mnoho jiných učitelů a kraniosakrálních škol.

Kavi vyučuje a praktikuje Kraniosakrální Balancing® od roku 1995, je učitelem a spoluředitelem ICSB. Dokončil doplňující vzdělání jako osteopat a člen Kanadské vysoké školy Osteopatie. Prošel výcvikem v terapii traumatu s Peterem Levinem a je praktikantem a supervizorem Somatic Experiencing®. Praktikuje prenatální práci a práci s porodem, kterou studoval u Raye Castellina. Člen švýcarské a italské kraniosakrální asociace. Do svých výcviků kraniosakrální biodynamiky začleňuje své holistické porozumění tělu-mysli, učí o tomto tématu na mezinárodní půdě.

O metodě:

Kraniosakrální biodynamika pracuje v kontaktu se silami života. Je to přístup k práci s tělem, jejímž základem je Dech života – životní síla, která je spojená s vrozeným zdravím, s naším bytím a podstatou. Je to léčivá síla, která se projevuje velmi pomalým, seberegulujícím, přílivovým pohybem. Tento jemný pohyb připomíná hluboký vnitřní dech a proto je nazýván “primární dýchání“. Pohyb primárního dýchání lze vnímat v celém těle a pozorovat ho jako řídící, organizující princip, vrozenou inteligenci těla-mysli. Vyškolený praktikant má schopnost vnímat primární dýchání a použít jej jako průvodce při vyhodnocení stavu a léčbě. Aby se praktikant dokázal spojit s inteligencí primárního dýchání a spolupracovat s ní ku prospěchu klienta, musí rozvinout jemně laděný hmat, schopnost naslouchat rukama a chápavým přátelským srdcem musí vypěstovat neodsuzující mysl a schopnost být trpělivý a klidný.

Zde můžete shlédnout přednášku Bhadreny Gemin ze 3. kraniosakrální konference

Podrobné informace naleznete zde

Sdílejte článek